ERP programlarınızın tüm modüllerini aktive ederek verimli kullanmanızı sağlıyor, isteğe özel entegrasyon çözümleri sunuyor ve çalışanlarınıza gerekli eğitimleri vererek programın size sunduğu yazılım kalitesini arttırıyoruz. Logo, Netsis, Mikro, Luca, ETA, Zirve gibi ERP programlarınızın muhasebe, finans, insan kaynakları, satınalma, üretim, kalite modüllerinin aktivasyonları, kullanıcı eğitimleri ve destek hizmeti veriyoruz. Ayrıca ERP program lisans güncelleme ve kurulum gibi hizmetleri hızlı bir şekilde çözüyoruz.
ERP programı, kurumsal kaynak planlaması veya işletme kaynak planlaması olarak isimlendirilir. “Enterprise Resource Planning” İngilizce açılımıdır. ERP programı, işletmelerde hizmet üretimi için gereksinim duyulan işgücü, malzeme, makine gibi, kaynakların kullanılmasını sağlayan bir bütünleşik yönetim sistemleridir. Kurumsal kaynak planlaması olarak da adlandırılır. ERP programı, işletmelerin tüm veri ve işlemlerinin bir araya getirilmesini sağlayan kullanımı kolay olan sistemlerdir. ERP programı, temelinde değişik verilerin saklanabildiği bütünleşik bir veri tabanı kullanırlar.
ERP programı, işletmelerin kaynaklarını bir araya getirerek uçtan uca yönetilmesini sağlayan bir sistemdir. Aynı zamanda kaynakların verimli olarak kullanılmasını sağlamak ve desteklemek için geliştirilmiştir. ERP programı, müşterilerin siparişlerinin temsilciler tarafından alınıp yükleme işlemi yapılana kadar ve finans tarafından gönderilen fatura bilgilerinin vb. verilerin toplandığı yer olarak tanımlanır. Üretimin sürdürülmesi plan yapma ihtiyacından doğmuştur. Planlamaya veri sağlayan ERP programı ile birlikte birçok donanımın da dahil olduğu çok sayıda bileşen içermektedir.
Mikro işletmelerden büyük ölçekli işletmelere kadar her ölçekten firma ERP ile iş süreçlerini iyileştirip verimlilik artışı sağlayabilir. ERP portföyünde, farklı ihtiyaçlara göre tasarlanmış farklı çözümler bulunmaktadır. Logo, Netsis, Mikro, Luca, ETA, Zirve gibi ERP programları mikro işletmeler için bir çok çözüm üretmektedir.
Tek bir veri tabanı birçok alanın dahil olduğu çeşitli modülleri bünyesinde barındırabilir. ERP modülleri, işletme içerisinde anında veri erişimi ve bilgi depolanmasını sağlar. ERP modülleri, analiz ve yönetim işlevselliğinin gelişmesini sağlamaktadır.
ERP sisteminde aşağıdaki temel modüller bulunuyor:
- Stok Yönetimi
- Finansal Muhasebe
- Bütçe yönetimi
- Satın Alma
- Satış ve Pazarlama
- Mühendislik / Üretim
- Proje Yönetimi
- Varlık / Malzeme Yönetimi
- Dış Ticaret
- Planlama
- Bakım Yönetimi
ERP sisteminin en önemli modüllerden olan muhasebe ve finans bileşeni, tahsil edilecek müşteri hesaplarından planlı ödeme hesaplarına kadar pek çok finansal işlemi kayıt altına alabilmenizi sağlar. Ayrıca bu hesapları izleyerek kontrol edebilme imkânı sunarak nakit yönetimini kolaylaştırır. Bir ana bileşen olarak karlılık analizi yapma olanağı tanır.
Şirketinizin malzeme planlamasını yapabilme imkânı tanıyan bu modül, satın almadan stok yönetimine kadar pek çok süreci daha kolay yönetebilmenizi sağlar. Ayrıca lojistik işlemlerinizi de kontrol edebilme fırsatı sunarak depolama alanları hakkında bilgi sahibi olmanıza yardımcı olur. Tedarik ve malzeme maliyetlerini düşürerek ürünlerin giriş çıkışını kayıt altında tutabilmenizi sağlar.
Müşteriden gelen siparişin, üretimden teslimine kadar geçen süreci kontrol edebilme olanağı sunan bu modül, pazarlama kampanyaları hakkında da bilgi sahibi olmanızı sağlar. Şirketlerin iş alanları, coğrafi dağılımları ve kurum içi iş planlarını yöneterek satış faaliyetlerini kolaylaştırır. Ayrıca satış sonuçları ve görüşmeleri hakkında bilgi sahibi olabilmenizi sağlayarak analiz yapabilme imkânı tanır.
Şirket içinde çalışanların kişisel bilgilerini, ödemelerini, işe alınmaları ve çıkarılmalarını kayıt altında tutan insan kaynakları modülü, personel gelişim planlamasından vardiya planlamasına kadar pek çok süreci yönetebilmenize yardımcı olur. Sıklıkla değişen şirket yapısını daha rahat kontrol edebilme imkânı sunarak çalışma yerleri ve pozisyonları ile ilgili çeşitli süreçleri sistem üzerinden paylaştırabilmenizi sağlar.
Satın alma modülü ise şirketin çeşitli birimlerinden gelen ve ihtiyaç duyulan parça listesini ERP sistemine girmenizi sağlayarak sağlayıcı şirkete gönderir. Gönderilen liste doğrultusunda ürün kontrolü yapabilme imkânı sunan bu bileşen hem alt hem de üst yönetimin stok durumuna göre sipariş ve fiyat sınırının belirlenmesine yardımcı olur.
ERP’ nin önemli modüllerinden biri olan bu bileşen, üretim sürecini daha kolay yönetebilmenizi sağlar. Kaynak planlamasının tüm yönlerini ele alan bu sistem, ürün ve hizmetleri koordine ederek müşteriye hızlı bir şekilde ulaştırabilmenize yardımcı olur. Ayrıca geleceğe yönelik bir planlama ve tahmin yapabilmenizi sağlayarak maliyet hesabı yapabilme olanağı tanır.
ERP programları arasından seçim yaparken şirketinizin hedeflerini ve stratejilerini dikkate almanız gerekir. Bu süreçte işletmeniz eski bir kurumsal kaynak planlaması kullanıyorsa bu seçimin yapılacak değişikliklere uygun olması gelecekte sorun çıkmaması açısından önemlidir. Ayrıca tercih ettiğiniz yazılımın hızlı bir şekilde yapılandırma imkânı sunmasına ve kurumunuzun iş süreçlerine uyumlu olmasına dikkat etmelisiniz.
Çok yönlü planlama seçeneği sunan ERP yazılımlarını seçerek hem maliyet hem de yönetim sürecini daha hızlı yönetebilirsiniz. Bir üst sürüme geçerken kolaylık sağlayacak programları tercih ederek daha iyi bir performans elde edebilirsiniz. Ayrıca seçtiğiniz sistemi destekleyecek altyapıya sahip olmanız önemlidir. Bu süreçte bir ERP uzmanı ya da Doğa yazılım olarak bizden danışmanlık alabilirsiniz.
Bizimle İletişime Geçebilirsiniz
Doğa Yazılım |
| İş Zekası ve Veri Analitiği Raporlama Çözümleri © Copyright 2002