Finansal ve mali analiz raporları

Finansal raporlarınızı anında canlı olarak görebilirsiniz.

Şirketinizin Finansal Durumu Sizin Kontrolünüzde mi?

Mali durumunuzu daha detaylı analiz edebilmeniz için ihtiyacınız olan tüm mali raporları size özel tasarlıyoruz. Gelir ve gider analizleri, Kar/zarar raporları, Bütçe karşılaştırma raporları, Nakit akım raporları, Tahsilat analiz raporları, İş kolu veya satış kanalı bazında gelir tablosu (P&L), Pazarlama harcamasının geri dönüşümü (ROI), Dönüşüm ve gerçekleşme oranları (Conversion) gibi ihtiyaçlarınıza özel analitik raporlar tasarlıyoruz.  Böylelikle, Excel ile hazırlanan finansal rapordaki kullanıcı hataların ve zaman kaybının önüne geçerek doğru rapora anında ulaşabiliyorsunuz.

Finansal Rapor ve Analiz Örneklerimiz

gelir gider raporu, kar zarar raporu, iş zekası analiz, power bi raporlama nasıl yapılır
Ciro ve Kâr Durum Raporu 

Şirketlerinize ait gerçekleşen kâr ve ciro dağılımını, tarihsel bazlı, il bazlı olarak, Operasyon Bazlı, Müşteri Bazlı karşılaştırıp, Çok daha hızlı aksiyon alabilirsiniz.

nakit durum, nakit akım, nakit akış raporları kolay nasıl hazırlanır analiz nasıl yapılır power bi
Nakit Durum Raporu (Nakit Akım Raporu)

Şirketlerinizin genel nakit Akım tablolarına online olarak erişip raporlayabilir ve hızlı aksiyon alabilirsiniz. Banka bakiyelerinizi, tahsilat ve ödeme dengelerinizi analiz edebilir zamandan tasarruf edebilirsiniz.

kolay bütçe raporları, bütçe karşılaştırma raporu, bütçe sunumu, bütçe raporu excel nasıl hazırlanır
Bütçe Raporları

Şirketinizin Bütçe Tablolarına, Bütçe ve gerçekleşen karşılaştırması yapılmış olarak, analizleri yapılmış olarak, online erişebilirsiniz. Böylelikle bütçe raporlama personeline ihtiyaç duymadan doğru veriye anında ulaşabilirsiniz.

Finansal ve mali rapor özellikleri

Verileriniz Sürekli Canlı

 Finansal raporlarınız sisteminize bağlı canlı verilerden oluşur. Rapor hazırlamak için zaman kaybetmezsiniz.

Mobil & Web Arayüz

Mali işler yöneticileri raporlarına İster web, ister mobil uygulaması ile her zaman  ulaşabilir.

İçerik - Analiz Teknikleri 

Zengin içerik ve sistematik mali analiz teknikleri ile istediğiniz bilgiye anında ulaşabilir ve hızlı kararlar alabilirsiniz.

Kurumsal Arayüz

Kullanımı kolay, şirketinize ve yöneticilere özel tasarlanan kurumsal tema seçenekleri. Ayrıca departman bazında rapor tasarımları.

Finansal Raporlama Nedir ve Neden Önemlidir?

Finansal raporlama en basit tabiriyle işletmenin mali fotoğrafını çekmek demektir. Her ne kadar çoğunlukla yasal zorunluluklar sebebiyle hazırlansa da aslında her ölçekte işletmeler için ileriye dönük planlama yapabilmek adına finansal raporlar hazırlamak ve bunlardan faydalanmak çok önemlidir. 

Temel mali tablolara bakarak yapılan analizlerdeki bazı sorular şunlardır;

1 - Cari Oranı Nedir?
İşletmenin dönen varlıklarının kısa vadeli yabancı kaynaklara olan oranı cari oranı verir. Cari oranın 2 ve üzerinde olması tercih edilir. Bu orana bakarak bankalar işletmenin kısa vadeli borçlarını ödeme gücünü analiz edebilir ve buna göre kredi verme kararını şekillendirir.

2 - Nakit Oranı Nedir?
Hazır değerler ve menkul kıymetler toplamının kısa vadeli kaynaklara oranı nakit oranıdır ve 1’in üzerinde olması beklenir. İşletmenin kısa vadeli borçlarını karşılayacak nakit kaynaklarını görmeye yarar bu da finansman olanaklarını doğrudan belirler.

3 - Finansman Oranı Nedir?
İşletmenin kısa vadeli borçlarının ne kadarını öz kaynaklarından karşılayabildiğini gösterir. Oranın 1’in üzerinde olması beklenir. Eğer oran 1’in altındaysa işletme kısa vadeli borçlarını dış finansman kaynaklarıyla yönetiyor demektir bu da işletmenin finansman maliyetinin yüksek olduğunu gösterir.

4 - Nakit Akış Tablosu Nedir?
Dönem başındaki nakit miktarı ve dönem sonundaki nakit miktarına da bakılarak dönem içindeki nakit giriş-çıkışları da dikkate alınarak işletmenin ne kadar sıcak parayı yönetebilme kabiliyetini gösteren tablodur.

5 - Likidite Oranı Nedir?
Hemen nakde dönüşebilecek varlıkların kısa vadeli borçlara oranıdır. Nakit oranında farklı olarak nakit benzeri varlıklar da bu orana dâhildir. 1,5’un üzerinde olması işletmenin sağlıklı olduğunu gösterir.

Bu analizlere ek olarak ödeme raporları, tahsilatlar ve yaşlandırma raporları, stok devir oranı raporu, satış raporları, harcama raporu, fon akış tablosu, kar dağıtım tablosu gibi işletmenin ve yatırımcılarının isteklerine göre hazırlanan raporlar bulunmaktadır. Bu analizleri Doğa yazılım olarak işletmenize özel tasarlıyoruz. Rapor hazırlamak için kaybedilen zamanı size geri kazandırıyoruz. Excel ile yapılan kullanıcı hatalarının önüne geçerek doğru bilgiler ışığında karar almanızı sağlıyoruz.

Doğa yazılım uzman ekibi, sahip olduğu iş tecrübesi ile müşteri ihtiyaçlarına en uygun önerileri sunarken, teknolojiye yön veren ürünlerle sizlere kaliteli hizmet verir. Daha fazla bilgi almak için bize ulaşabilirsiniz.

Sıkça Sorulan Sorular

Microsoft Power BI İş Zekası ile finansal raporlara yönelik sıkça sorulan sorular;

İşletmenin Finansal durumunu dönemsel ve karşılaştırmalı analizlerle gösteren raporlardır.  İşletmeler için ileriye dönük planlama yapabilmek adına finansal raporlar hazırlamak ve bunlardan faydalanmak çok önemlidir

Finansal tablolar çok detaylı olduğu için herkesin bunları okuyup anlaması beklenemez. Bu yüzden analitik raporlar şekilde finansal ve operasyonel özet vermek çok daha pratik ve anlaşılır olacağından ihtiyaçlarınıza göre Dashboard tasarımları yapıyoruz.

Gelir gider analizleri, Bütçe analizleri, Nakit akış analizleri gibi tüm finansal raporlarınızı ihtiyaçlarınıza göre tasarlıyoruz. Verileriniz muhasebe ERP programınızdan otomatik çekilir ve size sadece analizleri izlemek ve karar almak kalır.  

Finansal raporlar excel ile hazırlanması size zaman kaybı, kullanıcı hatası gibi sorunlarla karşılaştırır. Doğa yazılım olarak size analizleri yapılmış, canlı verilerden oluşan rapor ve analiz hizmeti veriyoruz.

Bir ürünün veya malın teslim edilip daha sonraki bir tarihte ödeme alınması durumuna,  açık hesap çalışılması ticaret hayatında sıkça rastlanıyor. Borç ve alacak durumunun takibi özellikle de açık hesap çalışan işletmeler için hayati önem taşıyor. Cari hesapların raporlamalarından yararlanarak geçmiş ve güncel durumunuz kontrole almanız mümkün.

CARİ HESAP RAPORLARI
Tahsilatlar ve Yaşlandırma Raporları
Toplam alacağınız ne kadar?
Planlanmamış tahsilatlarınızın tutarı ne?
Vadesi geçen ne kadar alacağınız var?
Hangi müşterileriniz ödemelerini daha çok geciktiriyor?
Alacaklarınızı vaktinde tahsil edebiliyor musunuz?
Planlanmamış ödemelerinizin tutarı ne?
Ödemelerinizi ne kadar geciktiriyorsunuz?
Vadesi geçen ödemelerinizin tutarı ne?

ALIŞ RAPORLARI 
İşletmenize ne zaman, ne kadar alım yapıldı?
Hangi hizmet ya da ürüne ne kadar bütçe ayırıyorsunuz?
Alımlarınızın ne kadarını, hangi tedarikçilerden karşılıyorsunuz?
Aldığınız bir ürün veya hizmet türünü hangi tedarikçilerden alıyorsunuz?
Alım fiyatlarınızın karşılaştırması yapıldı mı ve doğru fiyatlama yapıldı mı?

SATIŞ RAPORLARI
Satışlarınızda aylara göre nasıl bir artış ya da düşüş oluyor?
En çok hangi sektörlerle çalışıyorsunuz?
En çok ya da en az sattığınız ürün hangisi?
Satışı kimler yaptı? Pazarlama ekibinin performansı nedir?
Satış hangi şubenizde gerçekleşti?
Hangi bölgelere ne kadar satış yapıyorsunuz?

HARCAMA RAPORLARI
Harcamalarınızın zaman göre dağlımı ne?
Harcama kalemleriniz ne? Örneğin gıda, kırtasiye, iş yemeği vs.
Harcamalar kimler tarafından yapılmış?
Bu harcamaların hangileri ödenmiş ve hangileri beklemede?

NAKİT AKIŞ RAPORLARI
Belirli bir dönemdeki nakit akışınız nedir?
Kasanıza ne zaman ve ne kadar para girip çıkacak?

Bizimle İletişime Geçebilirsiniz

Hakkımızda
  • 20 yıldan fazla tecrübeye sahip yazılım ve finans ekibimiz ile iş dünyasının isteklerini, beklentilerini çok iyi biliyoruz. Büyümekte olan müşterilerimize, karar alma sürecinde hız kazandıran, canlı verilerden oluşan ve özel analiz teknikleri kullanılan raporlar sunmaktayız.
Hizmetlerimiz
  • - Mali Analiz Raporları
  • - Yönetim Raporları
    - Satış Raporları
  • - Satın alma Raporları
    - İK Raporları
    - Bütçe Raporları
  • - İş Zekası Raporlama 
  • - ERP Entegrasyonları
  • - Yazılım Destek ve Danışmanlık
Sektörlerimiz
  • Gıda Sektörü
  • Kimya Sektörü
  • Makine Sektörü
  • Medikal Sektörü
  • Perakende Sektörü
  • Tekstil Sektörü
  • Havacılık Sektörü 
  • Yapı ve İnşaat sektörü
  • Ambalaj Sektörü
Doğa Yazılım ve Bilişim Hizmetleri

İş Zekası ve Veri Analitiği Raporlama Çözümleri  © Copyright 2002
Tel    :  0850 532 58 60
Gsm  : 0532 566 09 50
Mail : info@dogayazilim.com

İletişim Bilgilerimiz

Designed with Mobirise ‌

Website Designer Software